sreda, 28. maj 2014

Zakaj sem navdušen na polnimi gumami (in bi morali biti tudi vi?!5 bistvenih razlik med uporabo polne gume in klasičnega plašča z zračnico?


Polne gume so zadnjih nekaj let ena boljših zadev, ki sem jih zasledil na trgu kolesarske opreme. Zaenkrat jih pohvalijo predvsem mestni kolesarji.

Naj izpostavim ključne lastnosti:

  •  Ne bo vam več potrebno pumpati gum na vaših kolesih!

Konec je skrbi, da boste zapeljali čez črepinje ali da boste zjutraj, ko se vam že tako mudi v službo morali še pumpati kolo, ali še slabše, da vam bo po službi, ko ste parkirali svoje kolo nekje na soncu, za nameček še spustila guma.
  • Kaj pa teža polnih gum? Zaupam vam, da to marsikoga malo skrbi

Čeprav se morda zdi nekaterim paradoks, je polna guma lažja od klasičnega kompleta plašča in zračnice. Na primer 700*23C tehta 380 gramov.

  • In odpornost na vremenske razmere
Polne gume Tannus so odporne na vse vremenske razmere, pa naj bo to poletna vročina, vlaga v prostoru, kjer hranite kolesa čez zimo (nekateri jih nimate možnosti dvigniti s tal in jih puščate kar v kolesarnicah, ipd, ker je izjemno slabo za klasično kombinacijo plašča in zračnice, saj pogosto pride do preperelega dela, ki je v stiku s tlemi).

  •  Življenjska doba zračnice in plašča v primerjavi s polno gum

O desetletju iskreno težko govorim, ko gre za polne gume, saj so še relativno nova zadeva. Vzpodbudno je dejstvo, da proizvajalec izredno veliko vlaga v razvoj. Iz izkušenj povem, da odkar sem zastopnik za Tannus, so me še posebej letos v Londonu navdušili s svojo zavzetostjo in dosežki v tehnologiji in materialu polnih gum. Tukaj so namreč ključne razlike v trdoti, zaenkrat se na trgu ponujajo dve opciji.

  •  Stilska dovršenost vam daje možnost, da izberete svoj kolesarski stil
Polne gume Tannus so namreč na voljo v več barvah in kar nekaj velikostih.

Poglejte si video o testiranju polnih gum!  

Te kar prime, da bi zapeljal čez črepinje...Vas zanima še kaj? 
Bi si jih radi ogledali v živo? 

Pridite v moj kolesarski servis!
 Prosim vas za najavo prek telefona ali elektronskega naslova TUKAJ!
Ni komentarjev:

Objava komentarja